Concert kerst 2019

 
O Magnum Mysterium
 
Met Cantemus betreden we een onbekend universum. Nieuwsgierig naar het land achter de heuvels beginnen we aan een muzikale zoektocht. Geen traditionele kerstkaart deze keer, geen cliché van een witte kerst-idylle maar een mooi groen landschap waarin veel te ontdekken valt. 
 
Zoals de titel al doet vermoeden zingen we in ons concert over “het grote mysterie”.
Het “O Magnum Mysterium” van Tomas Luis de Victoria een Spaans componist, is een oud Renaissance muziekstuk uit de 16e eeuw. Andere stukken die we zingen zijn van veel later datum zoals het Lully Lulla Lullay van Philip Stopford (1977- heden) en Here is the little door van Herbert Howells (1892-1983). Ook stukken van Schram en Matthias zullen met hun sprankelende noten het kerstgevoel bij ons oproepen.
 
De locatie is ook nu de intieme en mooi verlichte oude kerk van oud Rijswijk. Net als de vorige keer kun je ook deze middag na afloop van het concert nog gezellig even nablijven onder het genot van een drankje dat is inbegrepen bij het toegangskaartje á € 15,00.
 
Het concert begin om 15.00u en de kerkdeur is vanaf 14.30 u open. Op zondagmiddag kun je in Oud Rijswijk overal gratis parkeren.
 
Als je wilt voorkomen dat je door de waan van de dag en je door drukte in aanloop naar de kerstdagen dit betoverende concert alsnog dreigt te gaan missen, noteer dan nu alvast de datum 15 december 15.00 uur in je agenda. Wanneer je wilt komen laat het ons dan even weten. Er kan dan een kaartje worden reserveerd. Ook is het mogelijk om via het mailadres cantemus.rijswijk@gmail.com direct zelf een kaartje te reserveren. Het kaartje ligt dan bij aankomst in de kerk voor je klaar.