Concert kerst 2019

Hopelijk heeft u het niet gemist. Wilt u voor volgend concert een mail ontvangen, geef uw e-mailadres dan door op cantemus.rijswijk@gmail.com. Hieronder een kort verslag.

O Magnum Mysterium
Met Cantemus betraden we een onbekend universum. Nieuwsgierig naar het land achter de heuvels begonnen we aan een muzikale zoektocht. Geen traditionele kerstkaart deze keer, geen cliché van een witte kerst-idylle maar een mooi groen landschap waarin veel te ontdekken valt. 
Zoals de titel al doet vermoeden zongen we in ons concert over “het grote mysterie”.
Het “O Magnum Mysterium” van Tomas Luis de Victoria een Spaans componist, is een oud Renaissance muziekstuk uit de 16e eeuw. Andere stukken die we zongen waren van veel later datum zoals het Lully Lulla Lullay van Philip Stopford (1977- heden) en Here is the little door van Herbert Howells (1892-1983). Ook stukken van Schram en Matthias riepen met hun sprankelende noten het kerstgevoel bij ons op.
 
We konden genieten van het de begeleiding door Wim Voogd op orgel en piano, die ook samen met Fluitiste Froukje Wieringa een paar prachtige intermezzi verzorgde
 
De locatie was ook dit keer de intieme en mooi verlichte oude kerk van Oud Rijswijk. Net als de vorige keer werd er ook deze zondagmiddag na afloop van het concert nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.