Repertoire

KLEINKOOR CANTEMUS CUM CORDE heeft een breed repertoire opgebouwd. Het omvat zowel religieuze als wereldse muziek uit uiteenlopende stijlperiodes.
Om een indruk te krijgen van wat er in de afgelopen jaren zoal aan bod kwam, hieronder een overzicht van vorige programma’s.
 

15 december 2019: ‘O Magnum Mysterium’, een sfeervol kerstconcert in de Oude Kerk

Mei 2019: Medewerking aan dienst in de Nieuwe Kerk, Cantate “Was Gott tut das ist wohlgetan”, BWV 99 van J.S.Bach

April 2019: Medewerking aan de Vesper op Goede Vrijdag in de Nieuwe Kerk.
April 2019: Medewerking aan de dienst op Palmzondag in de Oude Kerk.
Op beide data werd o.a. het indrukwekkende achtstemmige Crucifixus van Antonio Lotti ten gehore gebracht.

2018: Medewerking aan de Kerstnachtdienst in de Oude Kerk te Rijswijk
We zongen o.a. een bekend Zweeds kerstlied, in een hertaling van Jan Rot, “Ster, ster, stralende ster!”

7-10-2018: FabelNachtig Concert in de Oude Kerk te Rijswijk, m.m.v. René Rakier ( piano) en Bob van der Ent ( viool).
In de titel zit het thema verborgen…het gaat over de nacht en over fabels, het geheel is fabel- ( n)achtig…  Prachtige liederen over de nacht worden uitgevoerd: Draw on sweet night, een achtstemmig a capella madrigal van John Wilbye, maar ook eigentijdse muziek van Lauridsen en Samuel Barber, die werden geïnspireerd door dezelfde poëzie: Sure on this shining night!
Indrukwekkend is het Requiem van Gilkyson, een eigentijdse smeekbede n.a.v. de Tsunami van 2e Kerstdag 2004. Afgesloten werd met ‘Aesop’s Fables’ van Bob Chilcott, die eens iets aparts wilde doen met deze beroemde fabels, het verhaal wordt gezongen, maar de clou wordt gedeclameerd !

8-10-2017 :  COLOURS OF LIFE, een Najaarsconcert ‘s middags  in de Oude Kerk te Rijswijk, m.m.v. pianist Patrick Hopper, was een groot succes.
Een veelkleurig programma met werken als The Seal Lullaby van Eric Whitacre, Northern Lights van Ola Gjeilo en Peace I leave with you van Knut Nystedt, maar ook Sweet day van Vaughan Williams, My Spirit sang all day van Gerald Finzi én het ontroerende werk van Maurice Ravel: Trois beaux oiseaux du Paradis.
Natuur, schoonheid, emotie, alles wat het leven kleurt…
 
19-3-2017 : KORENCONCERT t.g.v. 750 jaar KERK IN RIJSWIJK
Even buiten onze ‘comfort zone’ getreden…samen met heel veel andere Rijswijkse koren zingen in de Bonifatiuskerk.
Zoals b.v. het bekende “Hallelujah” uit Händels Messiah!
 
11-12-2016 : ADVENTSCONCERT Veni, veni ! Zondagmiddag  in de Oude Kerk te Rijswijk, m.m.v. pianist Patrick Hopper.
Veni, Veni Emmanuel van Zoltán Kodály, Es kommt ein Schiff geladen van Max Reger, bekende en minder bekende Christmas Carols, en ook een Russische psalm van Dmitry Bortniansky, stonden op het programma.
 
12- 3-2016 : PASSIECONCERT, een avondconcert ook in de Oude Kerk te Rijswijk, m.m.v. een instrumentaal BAROKENSEMBLE .
In de week vóór de ‘Stille Week’ wordt het lijdensverhaal verteld in de oorspronkelijk onbegeleide ‘Johannes Passion’ van Heinrich Schütz.
In het tweede deel van dit concert wordt de cantate ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ van J.S. Bach (BWV 150) uitgevoerd.
 
13-6-2015 : Zomerconcert  “SO NEMEN WY ONS REYSE”, een muzikaal reisverhaal, vanzelfsprekend weer in de Oude Kerk te Rijswijk, m.m.v. Marimbaspeler Dominique Vleeshouwers. Allen die willen naar Island gaan, een Nederlands volkslied, bewerkt door Jetze Bremer, een Volkslied uit Zweden, Vem kan segla, The Road Home van Stephen Paulus en The Long Day Closes van Arthur Sullivan. Oud-Nederlandse, Zweedse en zelfs IJslandse tekst moest bestudeerd worden: ‘Heyr Hymna smiōur’ .

Fragmenten van ons concerten:

Allen die willen naar Ijsland gaan:

 

Heyr himna smidur:

 

Vem kan segla:

 

Northern lights:

 

A native American prayer: